Nieuws

27-01-2019 - Prentenboekjesfestival - Feest in de stad I Atlas theater Emmen

Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijke Prentenboekenstad vol bekende figuren. Het jonge publiek kan een dansfeest vieren met Pim & Pom, de bedjes opmaken van Sam & Julia in het Muizenhuis, rijden op de tractor met Boer Boris, zich slap lachen met Agent en Boef of Hondje uitlaten.

Ongemerkt spelen en sjouwen de kinderen zo urenlang door de stad, alleen of met elkaar. Een heerlijke belevenis voor jongens en meisjes, papa’s en mama’, opa’s en oma’s, vriendjes, vriendinnetjes en de oppas. 

Geniet van twee voorstellingen (30 minuten per voorstelling) van Het Muizenhuis en Nijntje!

Het Muizenhuis
Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPERnieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPERverlegen en REUZEbraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam & Julia en hun bijzondere leefomgeving. De voorstelling is gebaseerd op de boeken ‘Het muizenhuis' en ‘Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater' bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman.

Marianne van Houten speelt Nijntje op de fiets 2+
Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Voor meer informatie www.atlastheater.nl

« Naar het agenda overzicht
Direct reserveren bij Stads-Hotel Boerland in Emmen

Hotel

Met Wildlands op nog geen 200m afstand van het hotel, met 17 comfortabele kamers, en een centrum met altijd volop aktiviteiten, zal Emmen ook u zeker aanspreken.

Restaurant

U kunt bij ons terecht voor uw lunch, uw kleine gerechten en uw diner. Wij hebben dagelijks een wisselend dagmenu, plate-services en à la carte gerechten.

Like en volg ons op Facebook